Ten Hag lyrisch over Ajax: "Deze titel door tegenslag nóg knapper"

3 mei 2021 – Ajax verzekerde zich zondagmiddag van de 35ste landstitel in de clubgeschiedenis door met 4-0 te winnen van FC Emmen. De Amsterdammers zetten daarmee de kroon op een nationaal imponerend jaar, dat leidde tot de behaalde landstitel én KNVB beker. In een uitgebreid interview met de Nederlandse media blikt Erik ten Hag terug op het succesverhaal.

Ten Hag lyrisch over Ajax: "Deze titel door tegenslag nóg knapper"

In gesprek met het Algemeen Dagblad geeft Ten Hag vooral aan trots te zijn. Zonder keeper en zonder spits moesten we in Europa door en dat kan nationaal doorwerken", doelde hij op de schorsing van André Onana en het niet inschrijven van Sébastien Haller. "Dan kan alles met een beetje pech in elkaar donderen. Deze dubbel van kampioenschap en beker geeft veel voldoening. Twee jaar geleden wonnen we die dubbel met een schitterend elftal, waarvan de spelers voor eeuwig aan elkaar verbonden blijven. Maar dit kampioenschap is door alle tegenslagen misschien nog wel knapper.''

Ten Hag zag dat voornaamste concurrent PSV voorafgaand aan het seizoen ook een gooi wilde doen naar het kampioenschap. "PSV was er heel veel aan gelegen om kampioen te worden", stelt hij in gesprek met Voetbal International. Zij moesten kampioen worden, misschien nog wel meer dan wij, want ze hebben verhoudingsgewijs veel meer geïnvesteerd voor PSV-begrippen."

Met een voorsprong van veertien punten is Ajax drie duels voor het einde van de competitie niet meer te achterhalen door de Eindhovenaren. Daarmee kan het vizier nu alvast langzaam op volgend seizoen, waarin Ajax opnieuw de aanval van het ambitieuze PSV af zal moeten slaan.

Ajax

gerelateerd