Schreuder zag superieur Barça: "We zijn springlevend"

3 mei 2021, 07:45   Bijgewerkt: 3 mei 2021, 07:54

Alfred Schreuder is opgelucht dat FC Barcelona de drie punten heeft gepakt op bezoek bij Valencia. De interim-coach, die zondagavond de geschorste Ronald Koeman verving, zag zijn ploeg na een achterstand met 2-3 winnen. Vooral de vechtersmentaliteit in zijn ploeg stemde Schreuder tevreden.

FC Barcelona bleef door de benauwde zege in het spoor van koploper Atlético Madrid. "We zijn nog springlevend", aldus Schreuder in gesprek met de Spaanse media. "Het team heeft enorm veel karakter getoond door zich terug te knokken na de achterstand. Zo'n tegengoal leidt altijd tot teleurstelling, het zou een lastige wedstrijd kunnen veroorzaken. Maar we hebben mentale kracht getoond."

"We waren superieur", zag Schreuder, die volop gelooft in de titelkansen van zijn ploeg. "Het belangrijkste is dat we geloven in onszelf, vandaag hebben we laten zien dat we dat doen. Wij kijken niet naar de verrichtingen van andere teams, want we moeten zelf gewoon alles winnen. In januari stonden we ver weg, nu zijn we heel dichtbij met mogelijkheden om kampioen te worden."

Barça is daarbij echter wel afhankelijk van Real Madrid. Mocht de ploeg van Ronald Koeman inderdaad alles winnen, passeert het Atlético Madrid op de ranglijst. Het verschil tussen die clubs bedraagt namelijk twee punten, terwijl de clash tussen de grootmachten volgende week gepland staat. Barça en Real hebben hetzelfde puntenaantal, maar het bepalende onderling resultaat is in het voordeel van de Madrilenen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen