Forse kritiek op Advocaat: "Hij kleineert zijn spelers"

3 mei 2021 – Dick Advocaat gaf zondagmiddag na afloop van de ontmoeting met ADO Den Haag (3-2 nederlaag) aan niet te weten of hij aan het einde van de week nog trainer van Feyenoord is. De oefenmeester zag zijn ploeg zichzelf voor schut zetten en twijfelde openlijk of hij nog wel de juiste man is voor de laatste weken van het seizoen.

Forse kritiek op Advocaat: "Hij kleineert zijn spelers"

Algemeen Dagblad-columinst Hugo Borst weet dat het niet goed zit in de kleedkamer van de Rotterdammers. "De voetballers van Feyenoord hebben geen band met hun trainer. Ze vinden hem afstandelijk. Ze gaan niet door het vuur voor hem. Advocaat heeft de voetballers te vaak gekleineerd. Door te benoemen wat ze niet goed doen, of door te zeggen dat hij niet wil benoemen wat ze niet goed doen", schrijft Borst. "Ze zijn heel erg uitgekeken op Advocaat."

Ook Pierre van Hooijdonk was kritisch tijdens Studio Voetbal. "Als ik met ex-collega's praat die onder hem gewerkt hebben: tactisch is hij geen wonder. In dat stuk van het NRC vertelde hij dat hij zichzelf op gelijke hoogte vindt staan met Guus Hiddink en Louis van Gaal. Tja, dan heb je een verkeerd zelfbeeld. Dick staat erom bekend dat hij niets achterlaat bij clubs. Het is voor de korte termijn."

Advocaat nam in 2019 het stokje over van Jaap Stam, nadat hij met een slechte serie op de twaalfde plaats in de Eredivisie was beland. Advocaat hielp de ploeg uit een dal en sloot het voortijdig afgebroken seizoen 2019/20 af zonder een nederlaag te incasseren. Dit seizoen ging het beduidend minder bij de Rotterdammers. Feyenoord staat vijfde en moet zelfs vrezen voor nummer zes FC Utrecht.

Feyenoord

gerelateerd