Cillessen klaar voor 'het toetje': "Voel me goed"

3 mei 2021 – Jasper Cillessen keepte zondagavond pas zijn zesde competitiewedstrijd van het seizoen, maar bewees waarom Frank de Boer de sluitpost ziet als zijn eerste keuze. Met Valencia mocht de sterk keepende Cillessen lang hopen op een stunt tegen zijn oude werkgever FC Barcelona, maar de Oranje-goalie kwam uiteindelijk net tekort: 2-3.

Cillessen klaar voor 'het toetje': "Voel me goed"

Cillessen kampte in de eerste maanden van het seizoen met een hardnekkige spierblessure, waardoor hij pas eind maart zijn eerste minuten van het seizoen kon maken. Het noodlot sloeg echter al snel weer toe: vijf duels na zijn rentree raakte Cillessen geblesseerd aan zijn knie. Tegen FC Barcelona keerde hij eindelijk weer terug. "Ja, het ging goed", blikte Cillessen terug op de clubwebsite. "Maar ik heb liever drie punten. Fysiek voel ik me goed, ik kan de laatste vier wedstrijden spelen. En daarna hebben we nog een toetje", doelde hij op het EK.

Cillessen imponeerde en stopte zelfs een strafschop van Lionel Messi. Het zal extra fijn voelen voor de doelman, die de laatste seizoenen regelmatig te horen kreeg dat hij geen penaltypakker was. Toch was de door Messi gemiste strafschop alweer de negende die niet benut werd tegen de Nederlander. Uit de rebound wist de Argentijn Barça echter alsnog op gelijke hoogte te schieten.

Cillessen lijkt, mits fit, de eerste keuze voor Frank de Boer op het komende Europees kampioenschap. Achter hem knokken Tim Krul, Maarten Stekelenburg, Joël Drommel en Justin Bijlow voor de begeerde tweede en derde plaats. Voor Cillessen moet het vizier eerst op handhaving met Valencia, dat op de teleurstellende veertiende plaats in La Liga staat.

LaLiga

gerelateerd