'Scherpen kan terug naar Emmen, topclubinteresse voor Doekhi'

3 mei 2021 – Kjell Scherpen heeft bevestigd dat hij komende zomer tijdelijk op zoek gaat naar een nieuwe werkgever. De boomlange doelman van Ajax is dit seizoen tweede keuze achter Maarten Stekelenburg, maar krijgt er komende zomer in de persoon van Remko Pasveer een extra concurrent bij. Scherpen beseft dat hij speelminuten nodig heeft voor zijn ontwikkeling.

'Scherpen kan terug naar Emmen, topclubinteresse voor Doekhi'

Een terugkeer naar FC Emmen, de club waar hij doorbrak, behoort tot de mogelijkheden. "Ik moet een seizoen lang keepen, op het hoogste niveau. Dat is het plan", zei Scherpen in gesprek met RTV Drenthe. "Het liefst in Nederland, want dan ben ik ook het best te volgen voor Ajax, al sluiten we het buitenland niet uit. Of FC Emmen een optie is? Absoluut. Emmen is zeker een optie." Volgens de doelman is het echter wel belangrijk dat Emmen in de Eredivisie blijft. De ploeg van Dick Lukkien bezet momenteel de zestiende plaats.

Doekhi
Atalanta Bergamo en Norwich City hebben zich bij het fraaie lijstje van clubs gevoegd die interesse hebben in Vitesse-verdediger Danilho Doekhi. De verdediger van Jong Oranje is bezig aan een sterk jaar in de Arnhemse defensie en heeft zich daarmee in de kijker gespeeld van diverse Europese clubs. Naast de interesse van de nummer twee van de Serie A hoopt ook de Premier League-promovendus Doekhi aan de selectie toe te voegen.

Dat meldt De Telegraaf. Eerder werd al bekend dat Rangers FC, Fulham en Newcastle United oren hebben naar de komst van de sterke centrumverdediger, die dit seizoen vaste waarde is bij het sterk presterende Vitesse. De jeugdinternational kwam dit seizoen 29 duels in actie. Doekhi speelde in het verleden voor Excelsior en Jong Ajax.

Ajax

gerelateerd