'ADO wordt toch gered: Amerikaanse partij biedt benodigd geld'

3 mei 2021 – ADO Den Haag lijkt door het oog van de naald te kruipen wat betreft het naderende faillissement. In het diepste geheim heeft het Amerikaanse bedrijf World Soccer Holdings alsnog de gesprekken met ADO hervat over een mogelijke overname. De partij is bereid de benodigde 2,1 miljoen euro te betalen waardoor ADO het seizoen af kan maken.

'ADO wordt toch gered: Amerikaanse partij biedt benodigd geld'

Dat meldt een woordvoerder van World Soccer Holdings aan De Telegraaf. De Amerikanen haakten eerder af, maar lijken nu alsnog in te willen springen. Daarmee zou ADO eindelijk verlost zijn van de Chinese grootaandeelhouder United Vansen. ADO liet afgelopen week, nadat het een rechtszaak tegen de Chinezen had gewonnen, beslag leggen op de aandelen van UVS.

Diverse partijen boden zich de afgelopen maanden aan om ADO Den Haag over te nemen, maar steeds ketste de deal af. World Soccer Holdings zag eerder van de overname af omdat het dacht dat het de structuur van de club niet op korte termijn naar de eigen hand kon zetten. Ook rapper Boef deed een bod van twee miljoen euro. Het is niet bekend of het bestuur van ADO serieus is ingegaan op de interesse van de rapper.

ADO Den Haag was in moordend tempo op weg naar de Keuken Kampioen Divisie, maar greep tegen topclub Feyenoord knap een strohalm. De ploeg van Ruud Brood won met 3-2 en hield daarmee de kans op handhaving in leven. De achterstand op nummer zestien FC Emmen bedraagt zes punten.

Eredivisie

gerelateerd