De Jonge teleurgesteld na titelfeestje Ajax

3 mei 2021 – Hugo de Jonge, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, heeft met pijn in het hart gekeken naar de festiviteiten nadat Ajax zondag de 35ste landstitel in de clubgeschiedenis veroverde. Rond de 12.000 fans verzamelden zich bij de Johan Cruijff Arena om het kampioenschap te vieren, zonder aan de coronamaatregelen te denken. 

De Jonge teleurgesteld na titelfeestje Ajax

"Als Rotterdammer kijk ik sowieso al met heel weinig vrolijkheid naar de kampioensfeesten van Ajax", laat het Algemeen Dagblad optekenen uit zijn mond. "Maar nu helemaal", zegt hij. "Ik denk dat het goed is om ons te realiseren dat we ons nog een hele tijd aan de regels hebben te houden. We moeten echt nog even gedisciplineerd zijn."

Voorafgaand aan de wedstrijd ontstond er veel kritiek op de Jonge en zijn collega's dat er geen fans aanwezig mochten zijn in de stadions. De mening van de voetbalclubs is dat de coronamaatregelen beduidend beter te handhaven zijn als de fans op de tribune zitten. "Dat is geen rechtvaardiging om dan maar de regels los te laten en er buiten een feest van te maken", aldus De Jonge.

Ajax

gerelateerd