Dramatisch nieuws voor Barça en Real Madrid uit ziekenboeg

3 mei 2021 – FC Barcelona moet het nog langer stellen zonder het achttienjarige supertalent Ansu Fati. De buitenspeler van de Catalanen raakte begin dit seizoen geblesseerd aan zijn knie en staat langer dan verwacht buitenspel. De Spaanse krant AS meldt dat Fati voor de derde keer een knieoperatie moet ondergaan, waardoor het onduidelijk blijft wanneer hij zijn rentree kan maken.

Dramatisch nieuws voor Barça en Real Madrid uit ziekenboeg

'Vechten tegen meedogenloze tegenslag', zo omschrijft AS de worsteling die Fati door moet maken. De buitenspeler liep op 7 november een scheurtje op in zijn meniscus, wat hem naar verwachting vier maanden aan de kant zou houden. Zes maanden na zijn blessure is Fati echter nog steeds aan het worstelen met blessureleed. Deelname aan het EK van komende zomer lijkt met een nieuwe operatie uitgesloten.

Varane
Ook voor Real Madrid was er slecht nieuws: de Madrileense grootmacht kan in de return van de halve finale tegen Chelsea geen beroep doen op verdediger Raphael Varane. De Fransman heeft een bovenbeenblessure overgehouden aan de ontmoeting met Osasuna van afgelopen weekend, zo is gebleken uit de medische tests die zijn uitgevoerd.

Het is nog onduidelijk hoe lang Varane langs de kant moet staan. Het is opnieuw een tik voor Real Madrid, dat het al langere tijd moet stellen zonder aanvoerder Sergio Ramos. Hij is op de weg terug. Varane moet de ontmoeting met Chelsea in ieder geval laten schieten. Na de 1-1 in Madrid hoopt Real in Londen een plek in de finale van de Champions League te bemachtigen. Bij de andere halvefinalist, Paris Saint-Germain, is Kylian Mbappé wél van de partij.

UEFA Champions League

gerelateerd