Wim Jonk gaat viraal op Twitter met felicitatie aan Inter

3 mei 2021 – Een tweet die duizenden likes krijgt en honderden keren wordt geretweet: het overkomt FC Volendam eigenlijk nooit. Maandag wel. Een video-boodschap van hoofdtrainer Wim Jonk voor Inter wordt veelvuldig opgepikt in Italië.

Wim Jonk gaat viraal op Twitter met felicitatie aan Inter

In de video die zeventien seconden duurt, feliciteert Jonk zijn oude club. Het filmpje is opgenomen in het Kras Stadion, de thuishaven van FC Volendam. Op de achtergrond is op een televisiescherm het nieuwe logo van Inter te zien.

Inter legde zondag beslag op de eerste landstitel sinds 2010. Dat deed de ploeg van trainer Antonio Conte zonder te spelen. Door het gelijkspel van Atalanta tegen Sassuolo (1-1) kan Inter met nog vier wedstrijden te gaan niet meer worden ingehaald.

Jonk speelde in het verleden twee seizoenen voor Inter. Samen met Dennis Bergkamp maakte de voormalig middenvelder in 1993 de overstap van Ajax naar de Italiaanse grootmacht. De Scudetto won Jonk niet gedurende zijn Italiaanse avontuur, wel won hij met de club uit Milaan in het seizoen 1993/94 de UEFA Cup.

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd