Man United spreekt zich fel uit tegen Old Trafford-bestormers

3 mei 2021 – Manchester United heeft zich in een statement duidelijk uitgesproken tegen de protest-actie die maandag op Old Trafford plaatsvond. Een boze menigte drong het stadion binnen om zijn onvrede te uiten over de familie Glazer, de Amerikaanse familie die eigenaar is van de Engelse grootmacht. Het leidde ertoe dat de kraker tegen Liverpool werd uitgesteld.

Man United spreekt zich fel uit tegen Old Trafford-bestormers

De supporters protesteerden aanvankelijk alleen buiten het stadion tegen de familie Glazer. Ongeveer twee uur voor de aftrap (17.30 uur) drong een groep van tweehonderd fans het stadion binnen. In Engelse media deed het gerucht de ronde dat een personeelslid de poort opende voor de relschopper. Dat wordt, met klem, tegengesproken door United.

'Die berichten zijn volkomen onjuist. Na het doorbreken van de barrières, beklommen sommige supporters de poorten aan het einde van de München-tunnel, waardoor zij toegang kregen tot een zijdeur in de tribune. Daarna openden zij een buitendeur, waardoor anderen op het veld konden komen. Een tweede doorbraak vond plaats toen een demonstrant de deur van een lift voor gehandicapten insloeg.

De huidige nummer twee van de Premier League laat weten dat het niet van plan is om supporters te straffen die op een vreedzame manier hun recht uitoefenden om hun mening te uiten. 'De club zal samenwerken met de politie om degenen die betrokken zijn geweest bij criminele activiteiten te identificeren en ook zijn eigen sancties opleggen aan iedere geïdentificeerde seizoenkaarthouder.'

Premier League

gerelateerd