Enorme misser van Piatek komt dolend Hertha BSC duur te staan

3 mei 2021 – Hertha BSC is er maandagavond niet in geslaagd om de uitwedstrijd tegen FSV Mainz 05 om te zetten in een overwinning. Het inhaalduel in de Opel Arena eindigde in 1-1, waardoor de club van Deyovaisio Zeefuik, Javairô Dilrosun en Daishawn Redan blijft steken op de gevreesde zeventiende plaats. Voor de ambitieuze club uit Berlijn blijven de degradatiezorgen onverminderd groot.

Enorme misser van Piatek komt dolend Hertha BSC duur te staan

Hertha BSC speelde tegen Mainz zijn eerste wedstrijd sinds 10 april. De club uit Berlijn kwam de afgelopen weken niet in actie omdat de complete selectie in quarantaine moest. Omdat de concurrentie in de tussentijd de nodige punten bij elkaar sprokkelde, is Hertha BSC afgezakt naar de zeventiende plaats, die aan het einde van de rit directe degradatie betekent.

Bij een zege op Mainz zou Hertha een plekje zijn gestegen. Het lukte de ploeg van trainer Pál Dárdai echter niet om een stap voorwaarts te zetten. Met Zeefuik in de basis kwamen de bezoekers na ruim een halfuur nog wel op voorsprong. Lucas Tousart zette met een kopbal de 0-1 op het scorebord, maar het doelpunt van de Fransman werd kort daarna ongedaan gemaakt door Phillipp Mwene. Vanaf een meter of twintig schoot de Oostenrijker fraai raak.

Krzysztof Piatek, die in het seizoen 2018/19 nog veel indruk maakte bij Genoa en AC Milan, kreeg een paar minuten voor tijd een enorme mogelijkheid om de 1-2 te maken tegen de club van basisspelers Jerry St. Juste en Jean-Paul Boëtius, maar kreeg de bal er van dichtbij niet in. Herthe BSC blijft zodoende de nummer zeventien van de Bundesliga met een achterstand van drie punten op de veilige vijftiende plaats. De club uit Berlijn heeft wel twee wedstrijden minder gespeeld dan de concurrentie.

Bundesliga

gerelateerd