Vormer ontploft tijdens rust: "Wat zijn we fucking aan het doen?!"

3 mei 2021, 20:31

Ruud Vormer heeft zondagavond tijdens de rust van de kraker tussen Club Brugge en RSC Anderlecht zijn teamgenoten flink aangepakt. In niet mis te verstane woorden maakte de Nederlandse aanvoerder van de koploper van de Belgische competitie duidelijk dat hij niet tevreden was over het spel in de eerste helft.

"Waar zijn we vandaag mee bezig? Wat zijn we fucking aan het doen, man? Tegen fucking Anderlecht. Fucking team, man. Kom op. Leg je energie erin. Godverdomme man", schreeuwde Vormer door de kleedkamer. Op de beelden, die door Club Brugge zelf worden gedeeld, is ook te zien dat de voormalig speler van Feyenoord een flesje water door de kleedkamer smeet.

De donderspeech van Vormer leek het gewenste effect te sorteren, want Club Brugge kwam scherp uit de kleedkamer. Vroeg in de tweede helft kwam de Belgische koploper door een doelpunt van Noa Lang op een 0-1 voorsprong. Club Brugge drukte vervolgens niet door, waardoor de bezoekers uit Brussel op 1-1 en 1-2 kwamen. Door een laat doelpunt van Bas Dost eindigde de wedstrijd nog in 2-2.

De kans is groot dat Club Brugge zich binnenkort kroont tot kampioen van België. In de play-offs heeft de Nederlands getinte club een voorsprong van acht punten op nummer twee KRC Genk, de club van trainer John van den Brom. Er zijn nog vijf wedstrijden te spelen in de mini-competitie.