Titeldroom Luuk de Jong en Sevilla lijkt uiteen te spatten

3 mei 2021 – Sevilla heeft maandagavond heel duur puntenverlies geleden in de strijd om het kampioenschap in La Liga. De outsider voor de Spaanse titel ging op eigen terrein door een laat doelpunt van Iñaki Williams met 0-1 onderuit tegen Athletic Bilbao. Luuk de Jong kwam halverwege de tweede helft als breekijzer binnen de lijnen, maar kon het verschil niet maken.

Titeldroom Luuk de Jong en Sevilla lijkt uiteen te spatten

In de bloedstollend spannende Spaanse titelstrijd is Sevilla een dark horse. De Andalusiërs veroverden in de laatste acht wedstrijden voorafgaand aan de ontmoeting met Athletic Bilbao 22 van de mogelijke 24 punten en hijgen zodoende de traditionele top drie - Atlético Madrid, Real Madrid en FC Barcelona - in de nek.

Om de druk de concurrentie verder op te voeren volstond voor Sevilla alleen de zege tegen Athletic Bilbao. Youssef En-Nesyri zorgde in het eerste bedrijf voor het meeste gevaar, maar zag zijn pogingen gestopt worden door doelman Unai Simón. Ook in de tweede helft lukte het Sevilla niet om de Baskische muur te slechten. De bezoekers beperkten zich voornamelijk tot verdedigen en loerden op de tegenaanval.

In een poging de 1-0 te forceren bracht trainer Julen Lopetegui halverwege de tweede helft De Jong binnen de lijnen. De Nederlandse spits probeerde een kwartier voor tijd met een spectaculaire omhaal de ban te breken, maar raakte de bal niet goed. Aan de andere kant was het vlak voor het ingaan van de blessuretijd wel raak. Iñaki Williams stond aan het einde van een counter en schoot fraai raak in de verre hoek.

Sevilla lijkt door de nederlaag afgehaakt in de Spaanse titelstrijd. De achterstand op koploper Atlético Madrid is met nog vier wedstrijden te gaan zes punten. Nummers twee en drie Real Madrid en FC Barcelona hebben vier punten meer.

LaLiga

gerelateerd