Teleurgestelde Amerikanen doen stapje terug na ADO-nieuws

3 mei 2021 – Het nieuws dat ADO Den Haag een zogenaamde WHOA-procedure is gestart, is niet goed ontvangen door World Soccer Holdings (WSH). De Amerikaanse investeringsmaatschappij hoopte de aandelen van de Haagse club over te nemen, maar doet voorlopig een stapje terug.

Teleurgestelde Amerikanen doen stapje terug na ADO-nieuws

Aan Omroep West laat een woordvoerder van WHS weten dat er min of meer een pasklare oplossing voor de financiële problemen van ADO was. "Wij zijn teleurgesteld dat ADO niet nog een dag wilde wachten op wat wij hen zouden presenteren, ondanks dat wij deelden dat we een getekende overeenkomst met UVS (United Vansen, red.) hebben en wij in grote lijnen meedeelden hoe onze oplossing er uit zag."

ADO is de procedure gestart om een faillissement te voorkomen. Het geld in Den Haag is namelijk op. WSH zou, volgens de woordvoerder, na een akkoord met ADO meteen de door United Vansen verschuldigde 2,1 miljoen euro kunnen overmaken die de club nodig heeft om aan zijn salarisverplichtingen te voldoen.

WSH wenst ADO op dit moment enkel 'het allerbeste' en hoopt dat 'het bestuur, de spelers, het personeel en de fans hieruit kunnen komen.'

Eredivisie

gerelateerd