De Boer blikt vooruit op EK en waarschuwt voor Arnautovic

3 mei 2021 – Oostenrijk is volgens Frank de Boer niet een land waar Oranje op het EK zomaar van wint. De bondscoach van het Nederlands elftal sprak maandag met journalisten uit het Alpenland en liet zich tijdens het onderhoud lovend uit over de 32-jarige spits Marko Arnautovic, die hem wel een beetje aan Zlatan Ibrahimovic doet denken.

De Boer blikt vooruit op EK en waarschuwt voor Arnautovic

Oranje komt Oostenrijk tijdens het EK in de tweede groepswedstrijd tegen. "Oostenrijk verdient het om mee te doen aan het EK. Het is een sterk team. Praktisch de hele ploeg speelt in de Duitse Bundesliga, een zeer goede competitie", doelt De Boer tegenover Kronen Zeitung op onder meer David Alaba (Bayern München), Marcel Sabitzer (RB Leipzig) en Christoph Baumgartner (1899 Hoffenheim).

Arnautovic is een van de Oostenrijkers die niet in de Duitse competitie speelt. De oud-spits van FC Twente is sinds de zomer van 2019 actief in China. "Hij is een fantastische speler die gedurende zijn carrière ups en downs kent. Hij is snel, sterk, lang, heeft een goede techniek en kan doelpunten maken", vergelijkt De Boer hem met Ibrahimovic. "Dan denk ik wel: waarom laat hij dat niet iedere wedstrijd zien? Hij had meer van zijn talent kunnen maken, maar het is zijn carrière. Als hij er tevreden mee is, dan is dat goed. Hij is nog steeds een geweldige speler."

De Boer denkt dat Frankrijk, België, Spanje, Duitsland, Portugal, Engeland en Italië de favorieten zijn op het EK. "Maar wij zitten daar vlak achter. Als we in vorm zijn, kunnen we ze allemaal verslaan."

Oranje

gerelateerd