Treft City in de CL-finale Real of Chelsea en keuzes voor De Boer

5 mei 2021 – Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op televisie komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op woensdag 5 mei.

Treft City in de CL-finale Real of Chelsea en keuzes voor De Boer


Specials

Voor dit elftal Oranje-klanten zijn de EK-kansen flink gegroeid
Het hing al in de lucht en dinsdag werd het officieel bevestigd: de UEFA staat komende zomer tijdens het EK eenmalig selecties van 26 spelers toe. Dat opent voor veel spelers die dromen van een plek in het Nederlands elftal flink wat deuren. Aan wie moet bondscoach Frank de Boer de komende weken nog denken in de categorie spelers die er in de laatste drie interlands niet bijwaren? FCUpdate zet een elftal vol kandidaten op een rijtje!

Wedstrijden

Chelsea - Real Madrid (21.00 uur)
Een Champions League-finaleticket staat vanavond op het spel in Londen. De winnaar van het duel van vanavond wacht een ontmoeting met Manchester City in de eindstrijd van het miljardenbal. Vorige week was Chelsea de betere en noteerde het met een 1-1 remise ook een resultaat dat zeker niet slecht is. Gezien het spelbeeld had er misschien zelfs meer in gezeten voor de Engelsen, die vandaag in eigen stadion te maken zullen krijgen met Sergio Ramos. De leider van Real ontbrak vorige week nog door een kuitblessure, maar is er vandaag wel weer bij. Daarmee is het centrale duo niet in ere hersteld: zijn maatje Raphaël Varane ontbreekt namelijk.

Voetbal op tv

21.00 uur: Chelsea - Real Madrid, Veronica, live verslag van het Champions League-duel

Eredivisie