Tadic looft Ten Hag en Gravenberch: "Een topcoach"

4 mei 2021 – Dusan Tadic heeft het nog altijd enorm naar zijn zin bij Ajax, waar de 32-jarige aanvoerder afgelopen zondag wederom de kampioensschaal omhoog mocht houden. Hij geniet van het samenwerken met trainer Erik ten Hag en de jonge talenten, onder wie Ryan Gravenberch. Voor laatstgenoemde heeft hij mooie woorden over.

Tadic looft Ten Hag en Gravenberch: "Een topcoach"

Dit seizoen ontpopte de jonge middenvelder zich tot vaste basisspeler bij Ajax. Tadic ziet zijn ploeggenoot steeds beter worden."Ryan maakt enorme stappen in zijn ontwikkeling, heeft duidelijk gemaakt dat hij niet meer alleen als het aanstormende talent kan worden gezien", vertelt Tadic aan De Telegraaf. "Hij heeft echt getoond wat hij in zijn mars heeft, een heel goed seizoen gespeeld en het zal denk ik alleen maar beter worden. Hij is een echt product van de jeugdopleiding. Jurriën Timber en Devyne Rensch zijn daar ook mooie voorbeelden van. De opleiding blijft spelers produceren en dat is prachtig voor de club en natuurlijk voor de spelers", weet de routinier.

Tadic hoorde vrijdag het nieuws dat Ten Hag zijn contract heeft verlengd. Dat nieuws beviel hem wel. "De trainer doet het heel erg goed met Ajax. Hij is een professional en in het voetbal gefocust op de kleinste details. Over de contracten en de lengtes daarvan ga ik natuurlijk niet. Maar het is een echte topcoach en ik hoop dat hij nog lang bij de club blijft", zegt Tadic.

De captain vindt niet dat Ajax nu gezien kan worden als het Bayern München van Nederland. De titel is geen vanzelfsprekendheid, weet hij. "Zo makkelijk is het uiteraard niet. Wat zei Cruijff daar ook alweer over? 'Ik heb een zak met geld nog nooit zien scoren'. Natuurlijk is het handig als je er ten opzichte van andere clubs financieel goed voor staat, maar alleen daarmee ga je zeker niet winnen."

Ajax

gerelateerd