Cijfers: Frenkie de Jong is de absolute passkoning van La Liga

4 mei 2021 – Dat Frenkie de Jong dit seizoen steeds bepalender is geworden bij FC Barcelona, is ook terug te zien in de statistieken van de middenvelder. De Nederlander verstuurde tot dusver de meeste passes in dit seizoen van alle spelers in de competitie.

Cijfers: Frenkie de Jong is de absolute passkoning van La Liga

Met liefst 2.577 passes is De Jong lijstaanvoerder, zo is te zien in een tabel die gedeeld is door La Liga. Ploeggenoot Sergio Busquets volgt vervolgens met 2.430 op korte afstand van de Nederlander. Daarna komt Dani Parejo van Villarreal met 2.420 passes, slechts tien minder dan Busquets dus.

Verder staan ook Jordi Alba, Koke en Lionel Messi hoog in het klassement. Opmerkelijk is dus dat in de topzes van de competitie vier spelers staan die deel uitmaken van FC Barcelona. De Catalanen wonnen dit weekend van Valencia en zijn verwikkeld in een spannende strijd om de titel. De ploeg staat derde, met evenveel punten als nummer twee Real Madrid en twee minder dan Atlético Madrid. Komend weekend speelt Barcelona tegen Atlético. Er zijn nog vier speelronden te gaan in La Liga.

Vorige week kwamen er ook al andere statistieken van De Jong naar buiten. De Nederlander bleek op meerdere vlakken een absolute marathonman te zijn in La Liga.

LaLiga

gerelateerd