Huldigingszorgen De Graafschap: "Lastig dilemma"

4 mei 2021 – Ook bij De Graafschap wordt er nagedacht over een eventuele huldiging, mocht de nummer twee van de Eerste Divisie promotie naar de Eredivisie bewerkstelligen. De ploeg uit Doetinchem kijkt naar wat er eerder bij SC Cambuur en Ajax is gebeurd en probeert daar lering uit te trekken.

Huldigingszorgen De Graafschap: "Lastig dilemma"

Bij Ajax was het afgelopen weekend druk bij het stadion nadat de titel behaald werd, terwijl dat eerder ook bij Cambuur gebeurde. Overigens werd er bij beide clubs geen huldiging georganiseerd. De selectie van Cambuur werd wel getrakteerd op een helikopterrit boven de stad. Volgens Hans Martijn Ostendorp, directeur van De Graafschap, zal er geen huldiging komen.

"Er zal geen huldiging georganiseerd worden", stelt hij bij Omroep Gelderland. "We houden er alleen rekening mee dat op het moment dat de bus het stadion binnenrijdt, dat er wel mensen zijn die zo dicht mogelijk bij de spelersgroep en de club willen zijn. Dan gaan we kijken hoe we daar dan op dat moment mee omgaan en dat zo goed mogelijk kunnen reguleren. Betrokkenheid is ook een groot goed. We willen ook niet naïef zijn", zegt Ostendorp.

Het is volgens hem dan ook een 'lastig dilemma'. "Aan de ene kant zeggen we: er mag er gewoon niets. Blijf alsjeblieft thuis om een eventuele promotie te vieren. Daar kan de Graafschap niets aan doen. Daar kan de gemeente niets aan doen. Maar we mogen geen evenementen organiseren. Het liefst vieren wij ook met iedereen feest. Maar de maatregelen zijn zo dat het niet mag."

Dat er bij Ajax meer dan 10.000 fans op de been waren, was volgens Ostendorp uiteraard niet goed. Toch kan hij ook niet garanderen dat er geen fans naar de Vijverberg zullen komen. "Op voorhand zal ik dat niet zeggen. Het is heel makkelijk, ik lees ook alle kritieken op Ajax en Amsterdam, om vanaf afstand te zeggen dat moet je niet doen.  Maar ik denk dat de supporters net zo lang waren blijven staan, totdat de spelers zich aan hen getoond zouden hebben. Ik zie niet in hoe Ajax of de gemeente Amsterdam dat anders had kunnen doen. Want je wilt ook niet hebben dat je een massaal optreden van de ME plaats laat vinden. We zijn ook niet op zoek naar een slagveld met elkaar."

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd