Pakte Holmén bewust geel? "PSV missen is minder erg"

4 mei 2021 – Al veertien wedstrijden lang deed Sebastian Holmén het zonder gele kaart bij Willem II. De Zweedse verdediger wist dat hij bij zijn volgende gele prent geschorst zou worden en pakte die zaterdag tegen FC Utrecht. Daardoor mist hij de wedstrijd tegen PSV, maar is hij er wel bij tegen ADO Den Haag.

Pakte Holmén bewust geel? "PSV missen is minder erg"

Holmén ontkent in alle toonaarden dat hij de kaart bewust pakte, zodat hij er tegen ADO zeker wel bij is. "Meerdere mensen hadden mij de laatste tijd gezegd dat ik goed moest bekijken voor welke wedstrijd ik geschorst zou willen zijn. En dat ik dan een week eerder mijn vijfde gele kaart moest pakken. Maar zo werkt het niet bij mij", zegt hij tegen het Brabants Dagblad. "Ik kan niet een wedstrijd in gaan met het idee dat ik op een gegeven moment moet zorgen dat de scheids mij geel geeft. Dan is mijn focus niet honderd procent op het voorkomen van doelpunten en daar gaat het om."

Veertien duels op rij lukte het hem om die kaart niet te krijgen, tot zaterdag dus. Hij benadrukt dat hij de kaart niet bewust pakte. "Nu het zo is, besef ik ook wel dat de wedstrijd tegen PSV missen in principe minder erg is dan die tegen ADO of Fortuna. Maar als ik bewust geel had gepakt, dan had Pol (Llonch, red.) dat toch ook wel gedaan? Hij stond net als ik op scherp, maar hij zit net zo in elkaar als ik wat dit betreft. Ook Pol is geen jongen die zijn eigen schorsing kan regisseren. Laten we hopen dat hij tegen PSV en ADO ook geen geel krijgt, zodat we hem er tot het eind van de competitie bij hebben. En anders is het nóg maar zo. We hebben ook goede vervangers. Ik weet zeker dat Jordens het op mijn plek ook prima gaat doen tegen PSV."

Overigens zat het hem niet helemaal lekker dat hij voor een lichte overtreding op Eric Oelschlägel geel kreeg. Hij kwam in botsing met de keeper van Utrecht. "Het zag er misschien heftig uit en het klonk ook ernstig als je hem hoorde schreeuwen in het lege stadion. Maar uiteindelijk speelde ik gewoon de bal. En hij dook buiten zijn vijfmetergebied, dan loopt hij het risico dat hij tegen iemand aan botst."

Eredivisie

gerelateerd