Inzinking na winst op Ajax: Roma zwaait Fonseca uit

4 mei 2021 – AS Roma neemt in de zomer afscheid van trainer Paulo Fonseca. De Portugese oefenmeester van de Italiaanse club is bezig aan zijn laatste weken als trainer van de club, aangezien Roma heeft besloten om hem uit te zwaaien.

Inzinking na winst op Ajax: Roma zwaait Fonseca uit

Er is al langere tijd kritiek op Fonseca, die bij Roma de verwachtingen niet waar kan maken. Fonseca werkte sinds 2019 bij Roma en was dit seizoen wel bezig aan een goede Europese campagne. Groot succes was het uitschakelen van Ajax in de kwartfinales van de Europa League. Daardoor plaatste Roma zich voor de halve finales.

Afgelopen donderdag speelde de club daarin de eerste halve finale tegen Manchester United. De Italianen kwamen op voorsprong in Engeland, maar gingen er daarna met 6-2 hard af. In een statement via de eigen kanalen laat de leiding van Roma weten dat de teleurstellende sportieve resultaten de reden zijn van het vertrek.

Roma staat zevende in de Serie A. Het is vooral erg wisselvallig dit seizoen en kan in de topduels bovendien nauwelijks een vuist maken. De laatste vier duels in de competitie leverden geen overwinning op voor het team van Rick Karsdorp. Overigens is hij niet de enige die in de zomer een nieuwe trainer zal krijgen, aangezien ook Justin Kluivert in de zomer terugkeert van zijn verhuurperiode aan RB Leipzig.

Serie A

gerelateerd