Gevoelig verlies Groningen aan KNVB: "Bijzonder jammer"

4 mei 2021 – FC Groningen moet afscheid gaan nemen van Peter Jeltema (links, op archiefbeeld). De Groninger gaat per 1 juli aan de slag bij de KNVB, waar hij als Hoofd Talentontwikkeling zal fungeren. Bij Groningen werkte de zestigjarige voetbalman als Hoofd Opleiding.

Gevoelig verlies Groningen aan KNVB: "Bijzonder jammer"

Nieuw is het werken bij de KNVB niet voor Jeltema. Hij fungeerde namelijk al als Voetbalontwikkeling Betaald Voetbal bij de bond, maar dat uitstapje was maar van korte duur. Jeltema was voor zijn vertrek naar de KNVB in 2017 drie jaar lang technisch manager bij Groningen. Eerder fungeerde hij al als hoofd jeugdopleiding bij Groningen.

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus was niet blij toen hij hoorde dat Jeltema gaat vertrekken bij Groningen. "Het nieuws verraste me en het is bijzonder jammer voor de club dat een vakman en clubman als Peter Jeltema FC Groningen gaat verlaten. Het is voor hem een kans, die hij niet wilde laten schieten. Dat respecteren we en wij feliciteren hem van harte met zijn overgang naar de KNVB. Wij zijn Peter veel dank verschuldigd voor de jarenlange trouwe dienst en zijn betrokkenheid bij FC Groningen. Wij wensen hem alle succes in zijn nieuwe functie bij de KNVB en het vervolg van zijn carrière."

Jeltema stelt dat hij de kans wel moest grijpen. "De functie kwam op mijn pad. Ik had niet direct verwacht dat ik in deze fase van mijn werkende leven deze kans nog zou krijgen en ik wil die uitdaging aangaan. Het is een hele mooie job, die naar ik verwacht mij op het lijf geschreven is, binnen een organisatie die ik al aardig ken en als zeer plezierig heb ervaren vanuit mijn vorige functie binnen de KNVB en mijn contacten met de bond vanuit FC Groningen. Het afscheid van de mensen binnen de Opleiding met wie ik dagelijks zo lang heb gewerkt, zal me wel even zwaar vallen. Ik blijf FC Groningen vanzelfsprekend nauwgezet volgen. De club zit in mijn genen."

Eredivisie

gerelateerd