Zeer verrassend: Mourinho nieuwe hoofdtrainer van AS Roma

4 mei 2021 – Razendsnel heeft AS Roma gehandeld op de transfermarkt. De club maakte eerder op deze dinsdag bekend dat het contract van Paulo Fonseca niet wordt verlengd. Een nieuwe hoofdtrainer is al bekend en dat is zeker geen onbekende. De hoofdstedelingen hebben namelijk José Mourinho gestrikt.

Zeer verrassend: Mourinho nieuwe hoofdtrainer van AS Roma

De Portugese trainer werd onlangs ontslagen bij Tottenham Hotspur, dat de trainer de laan uitstuurde vanwege de teleurstellende resultaten. De timing was voor hem ongelukkig, omdat Tottenham het ontslag enkele dagen voor de League Cup-finale tegen Manchester City bekendmaakte. De finale ging zonder Mourinho vervolgens met 1-0 verloren. Lang heeft de coach dus niet zonder werk gezeten, omdat Roma hem nu heeft benaderd en ook heeft aangesteld. Naar verluidt was ook Maurizio Sarri in beeld bij de club die onlangs Ajax uitschakelde in de Europa League.

Het was al langer duidelijk dat Roma niet door wilde met de Portugees Fonseca. Hij stond met Roma op de zevende positie in de Serie A en kreeg vorige week een flink pak slaag in de Europa League door in de halve finale met 6-2 te verliezen bij Manchester United. De return is donderdag, maar die lijkt door de zeperd nu al een formaliteit te zijn. Roma won bovendien al vier duels op rij niet meer in de Serie A en lijkt dus bezig aan een nachtkaarsseizoen.

Met de aanstelling van Mourinho hoopt de leiding nieuwe elan in de club te brengen. Mourinho heeft voor drie seizoenen getekend in Rome, waar hij te maken zal krijgen met de Nederlanders Rick Karsdorp en Justin Kluivert. Laatstgenoemde wordt momenteel nog verhuurd aan RB Leipzig. Eerder werkte Mourinho in Italië al bij Internazionale, waarmee hij vier hoofdprijzen won. De Champions League-winst in 2010 was natuurlijk het hoogtepunt. Inter won in dat seizoen de treble.

Serie A

gerelateerd