De Ligt looft Ajax-opvolgers Schuurs en Timber: "Een revelatie"

4 mei 2021 – Matthijs de Ligt (21) is onder de indruk van Jurriën Timber en Perr Schuurs. Het duo speelde de afgelopen jaren sinds het vertrek van de voormalig captain veelal op de positie rechts achterin bij Ajax en volgens de international van het Nederlands elftal hebben zij veel potentie in de Johan Cruijff Arena.

De Ligt looft Ajax-opvolgers Schuurs en Timber: "Een revelatie"

"De tweede seizoenshelft speelde veelal Jurriën Timber op mijn plek en dat deed hij heel erg goed", laat De Ligt tegenover Voetbal International blijken zijn oude club nog altijd meer dan op de voet te volgen. "Hij is een typische Ajax-speler. Technisch heel vaardig, wendbaar, snel, kan ook goed in de duels spelen ondanks zijn geringe lengte. Ik denk dat hij er ook steeds stond op dat momenten dat hij er moest staan. Hij is aan de bal een revelatie en heeft grote stappen gezet."

Ook bij Schuurs ziet De Ligt ontzettend veel potentie. "Hij ontwikkelde zich sterk, en dat vond ik mooi om te zien. Er wordt nog weleens kritisch naar hem gekeken, bij een speler van Ajax is dat vaak het geval, maar soms denk ik dat mensen niet goed beseffen dat hij nog altijd pas 21 jaar is. En dat er gewoon nog heel veel groei in zit", denkt de achterhoedespeler over de man die hem opvolgde, maar eigenlijk twee seizoenen enigszins tegenviel.

Lees ook: Kampioen Ajax op rapport: Tadic, Blind en Klaassen dé uitblinkers

De Ligt looft ook de ontwikkeling van Ryan Gravenberch en Devyne Rensch, maar ziet Tadic als de opvallendste speler – ook in het afgelopen seizoen. "Hij is ook voor mij zo speciaal geweest toen ik bij Ajax zat. Qua mentaliteit, qua techniek, de manier waarop hij de sport beleeft. Op dat vlak echt een voorbeeld. Ook dit seizoen laat hij het weer zien. Met prestaties binnen de lijnen, maar ook de manier waarop hij het team stuurt als leider, als echte aanvoerder. Daar heb ik gewoon heel veel bewondering voor."

Ajax

gerelateerd