'Oranje-kandidaat' Haps (27) kiest ook voor Suriname

4 mei 2021 – Ridgeciano Haps (27) heeft een paar keer héél dicht tegen het Nederlands elftal aangezeten, maar werd officieel nooit opgeroepen bij Oranje. Daardoor heeft de Feyenoorder dinsdag besloten om voor zijn interlandcarrière voort te zetten namens Suriname. Zodoende zal hij niet langer een optie zijn voor Oranje.

'Oranje-kandidaat' Haps (27) kiest ook voor Suriname

Dat heeft de nationale bond van Suriname bekend gemaakt. Eerder al lekte uit dat Mitchell Te Vrede - net als Haps jeugdinternational van Nederland - ook voor een dienstverband bij de nationale ploeg van Suriname kiest. Hij zat echter een stuk verder van Oranje af dan Haps, die zowel in zijn goede tijd bij AZ als ook bij Feyenoord meermaals werd genoemd bij het Nederlands elftal.

Desondanks zat hij nog nooit in de voorselectie van het Nederlands elftal. Dick Advocaat gaf eerder al eens te kennen dat hij Haps een speler vond voor het Nederlands elftal, maar mede door blessureleed raakte hij uit beeld en is hij een basisplaats bij Feyenoord niet altijd meer zeker. De laatste maanden werd hij ook veelvuldig gebruikt als linkerspits in Rotterdam-Zuid. 

Lees ookGorré kan spits Te Vrede bij selectie van Suriname halen

Het doel van Suriname, dat met onder anderen Warner Hahn, Diego Biseswar, Nigel Hasselbaink, Ryan Donk, Kelvin Leerdam, Florian Jozefzoon en Tjaronn Chery nog veel meer spelers heeft dat recentelijk de overstap maakte, is om deel te namen aan het WK van 2022 in Qatar. Canada is de grootste concurrent in de WK-kwalificatiecyclus.

Oranje

gerelateerd