Volgende dreun Feyenoord: Baldé maanden langs de kant

4 mei 2021 – Feyenoord heeft een volgende domper moeten incasseren: buitenspeler Aliou Baldé (18) is de komende maanden niet meer inzetbaar voor de Rotterdammers. De aanvaller heeft een knieblessure opgelopen en mist daardoor in elk geval de rest van dit seizoen en zeer vermoedelijk ook de start onder Arne Slot.

Volgende dreun Feyenoord: Baldé maanden langs de kant

Hoewel Feyenoord geen nadrukkelijke hersteltijd noemt, is het huidige seizoen wel definitief ten einde. 'Het herstel van de vleugelaanvaller gaat naar verwachting enkele maanden duren', schrijft de Stadionclub over de revalidatie die de aanvaller te wachten staat. Baldé wordt aan zijn blessure geopereerd, waardoor de kniekwetsuur vermoedelijk dusdanig ernestig is dat ook de start van het komende seizoen te vroeg komt.

Het is voor Feyenoord een volgende harde dreun, nadat het de laatste weken Steven Berghuis en Jens Toornstra al zag wegvallen met schorsingen voor het treffen met Ajax. Ook zijn de resultaten bijzonder matig, waardoor er al een crisissfeer hangt in De Kuip. Met het wegvallen van Baldé heeft Dick Advocaat weer een optie minder voor de rest van dit seizoen, waarin het Europees voetbal zal moeten halen.

Baldé kwam in de winterstop naar Rotterdam-Zuid en nadat hij een paar maanden had kunnen wennen, maakte hij tegen FC Emmen (1-1) zijn debuut. Tegen Fortuna Sittard gaf hij zijn eerste assists en in totaal kwam hij tot drie optredens namens Feyenoord. Afgelopen weekend was hij tijdens de blamage tegen ADO Den Haag (3-2) al niet van de partij vanwege zijn kwetsuur. 

Feyenoord

gerelateerd