Van Persie onder indruk van visie Slot: "Dicht bij mijn ideaalbeeld"

4 mei 2021 – Robin van Persie is vanaf volgend seizoen niet alleen de assistent-trainer van Feyenoord Onder 16 jaar, ook sluit de voormalig spits aan bij het eerste elftal van Arne Slot (42). De oud-international is onder de indruk van de visie die de nieuwe coach van de Rotterdammers heeft en kijkt dan ook uit naar de samenwerking.

Van Persie onder indruk van visie Slot: "Dicht bij mijn ideaalbeeld"

"Ik heb Arne een paar keer gesproken. Hij maakt een positieve, onafhankelijke indruk. Hij heeft een hele duidelijke filosofie met aanvallend voetbal", vertelt Van Persie op het clubkanaal van de Rotterdammers over de opvolger van Dick Advocaat. "Dat komt heel dicht bij mijn ideaalbeeld van hoe ik graag zou willen spelen."

In totaal sprak Van Persie drie keer heel uitgebreid met Slot. "Elke keer was het de bedoeling dat we een uurtje zouden zitten, maar werd het gesprek drie á vier uur. We hebben een goede klik en zitten op heel veel fronten op één lijn", aldus Van Persie, die overigens wel van plan is om de volgend seizoen nieuwbakken coach juist tegengas te geven als onderdeel van de technische staf.

Lees ook: Feyenoord bevestigt: Van Persie gaat eigen zoon trainen

"Het is juist ook belangrijk dat ik onafhankelijk ben. Dat is een van mijn sterke punten en dat ik Arne ga triggeren en met andere ideeën kom. Dat is ook wat hij graag wil", verduidelijkte RVP over zijn eigen inbreng. Verder zullen ook John de Wolf en Marino Pusic, die in het kielzog van Slot van AZ naar Feyenoord overstapte, deel uitmaken van de technische staf van Slot.

Feyenoord

gerelateerd