Breukers besluit na 'slapeloze nachten' te stoppen als voetballer

4 mei 2021 – Heracles Almelo-verdediger Tim Breukers (33) hangt na dit seizoen zijn schoenen aan de wilgen. De routinier had weliswaar een aanbieding van de club op zak voor het komende jaar, maar heeft besloten om zich te gaan richten op zijn loopbaan na zijn actieve carrière als profvoetballer. Daarmee komt er na ruim driehonderd duels een einde aan zijn periode in Almelo.

Breukers besluit na 'slapeloze nachten' te stoppen als voetballer

Dat heeft Heracles Almelo dinsdag bekend gemaakt. "Die keuze was niet eenvoudig. Maar na meerdere gesprekken en slapeloze nachten heb ik in overleg met de clubleiding toch besloten te stoppen. Daarbij heb ik alles tegen elkaar afgewogen, ook de fysieke ongemakken die vaker opspelen", vertelt Breukers, die tweemaal afwezig was dit seizoen vanwege een blessure.

In de laatste zes officiële duels van Heracles Almelo kwam hij niet meer in actie, daarvoor hij nog een vaste basisspeler onder Frank Wormuth. Technisch directeur Tim Gilissen baalt dan ook van het vertrek van de verdediger, maar heeft ook respect voor diens beslissing en de club helpt hem om verder te kijken naar de komende jaren. "Niet alleen vanwege zijn staat van dienst, maar ook en vooral vanwege zijn karakter en instelling. Na de zomer gaat Tim hier binnen onze organisatie actief mee aan de slag", aldus Gilissen.

In 2007 kwam hij bij Heracles Almelo binnen en maakte op 2 demceber van dat jaar zijn debuut, nadat hij was overgekomen van Quick '20. Behalve een uitstapje naar FC Twente tussen 2012 en 2015 was hij zijn huidige werkgever zijn hele loopbaan trouw en keerde daar na drie jaar Enschede dan ook weer terug om er in de komende zomer afscheid te nemen.

Eredivisie

gerelateerd