Opvallende carrièreswitch voor Portugese manager Villas-Boas

4 mei 2021, 19:23

André Villas-Boas stapte in maart op zeer bijzondere wijze uit de voetbalwereld bij Olympique Marseille en lijkt in elk geval voorlopig wel klaar met de voetbalwereld. De voormalig oefenmeester van onder andere Chelsea en Tottenham Hotspur doet namelijk mee aan de World Rally Championship, waar hij als bestuurder gaat fungeren aan het einde van deze maand.

De Portugese manager (43) stapt in als bestuurder van een Citroën C3 en doet op persoonlijke titel mee aan de Rally Portugal in de WRC3, het derde niveau van de wereldwijde rallysport. De Rally van Portugal staat van 20 mei tot en met 23 mei op het programma en is de grootste georganiseerde autorally van het land.

Lees ook: Marseille ontslaat Villas-Boas na vreemde persconferentie

Villas-Boas vertrok in maart op tamelijk bizarre wijze: de oefenmeester bood tijdens een persconferentie zijn ontslag aan, nadat de clubleiding Olivier Ntcham had aangetrokken tegen de wens van de Portugees in. Daarop gaf hij aan graag te willen vertrekken en hoewel daartoe eerst niet besloten zou worden, ging de clubleiding alsnog overstag en ontsloeg Villas-Boas, die naar eigen zeggen geen geld mee hoefde. Eerder was hij actief bij onder meer FC Porto, Chelsea, Tottenham Hotspur en Zenit Sint-Petersburg.

Het is overigens niet de eerste keer dat Villas-Boas aan het werk gaat als coureur: in het verleden deed al eens mee aan de Dakar Rally, maar moest toen voortijdig het speelveld verlaten. Nadat hij met zijn auto crashte tegen een zandduin, kon hij vanwege de daaruit voortkomende rugblessure niet meer verder racen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen