Schrijf Ziyech bij Chelsea niet af: "Zag je ook bij Frenkie"

4 mei 2021 – Hakim Ziyech (28) heeft in zijn eerste seizoen bij Chelsea zijn draai nog maar mondjesmaat kunnen vinden, maar volgens Boudewijn Zenden is het nog veel te vroeg om de oud-Ajacied al af te schrijven. De voormalig speler van The Blues ziet de international van Marokko nog wel slagen in Londen, mits hij nog even de tijd krijgt.

Schrijf Ziyech bij Chelsea niet af: "Zag je ook bij Frenkie"

"Het zijn geen problemen. Ik vind aanpassingstijd eerder normaal", neemt Zenden de middenvelder enigszins in bescherming tegenover De Telegraaf. "Je moet jezelf een aantal dingen eigen maken bij een nieuwe club. Het is pas een probleem als je na twee jaar nog niet je oude niveau haalt. Of als je na zes maanden terug wilt naar Nederland, omdat je je broodje kaas mist", vindt Zenden.

De voormalig international (44) speelde zelf bijna zestig wedstrijden voor Chelsea, waarin hij viermaal scoorde en negen assists gaf. De meer aanvallende Ziyech staat na 34 officiële optredens op vijf goals en vier assists, maar dat is zeker nog niet zo zorgelijk volgens Zenden.

"Volgens mij had Hakim na zijn transfer van FC Twente naar Ajax in Amsterdam ook een aanloopje nodig. Bij Chelsea kreeg hij niet alleen net als toen te maken met een nieuwe speelstijl en andere ploeggenoten, maar nu kwam hij ook nog eens in een ander land, een andere cultuur én – onderschat dat niet – een andere, veel intensievere competitie terecht", aldus Zenden, die weet dat de trainerswissel ook niet heeft geholpen.

Daarnaast is Frenkie de Jong hét voorbeeld dat je ook nog écht kunt doorbreken in het tweede seizoen. "Hij had het in het eerste jaar niet makkelijk. Hoewel ik hem niet slecht vond spelen. Maar de buitenwacht verlangde meer. Je ziet nu in zijn tweede seizoen dat hij onder Ronald Koeman een van de belangrijkste spelers is. En in Spanje wordt hij inmiddels op handen gedragen."

Premier League

gerelateerd