Hevige kritiek op Kuipers: "Hij zei 'f*ck off tegen Paredes"

4 mei 2021 – Paris Saint-Germain-middenvelder Ander Herrera had meteen na de verloren halve finale in de Champions League forse kritiek op de Nederlandse arbiter Björn Kuipers. De leidsman zou zich in een onderonsje met Leon Paredes hebben laten gaan. "Hij zei 'F*ck off' tegen Leon Paredes", brieste Herrera. Later sloot Marco Verratti zich aan bij de woorden en bevestigde dat verhaal over Kuipers. 

Hevige kritiek op Kuipers: "Hij zei 'f*ck off tegen Paredes"

Meteen na het verloren duel werd de sterkhouder van PSG gevraagd naar een reactie na de 2-0 nederlaag tegen Manchester City en kwam dus uit bij de specifieke actie van Kuipers. "Voor hem is dat blijkbaar normaal. Maar als wij zoiets doen, worden we voor drie of vier wedstrijden geschorst", baalde Herrera over het optreden van Kuipers, die Ángel Di Maria met rood van het veld stuurde. Daarbij ontsnapten Presnel Kimpembe en Danilo nog aan rood na keiharde charges. Verratti ging zelfs nog verder: "Wij zouden voor zoiets tien wedstrijden krijgen."

Herrera wilde de uitschakeling in het miljardenbal overigens niet per se wijten aan de scheidsrechter. "Dit hoort nou eenmaal bij voetbal", zei de 31-jarige Spanjaard, die enigszins opvallend genoeg vond dat Paris Saint-Germain grotendeels beter was dan opponent City. "We waren zeventig minuten de betere partij. We probeerden aan te vallen, we probeerden alles. We stappen met opgeheven hoofd van het veld."

Bekijk ookKuipers geeft Di Maria terechte oliedomme rode kaart

Overigens was Herrera niet de enige die zich direct na het laatste fluitsignaal beklaagde over Kuipers. Ook Verratti en Mauricio Pochettino waren niet te spreken over het optreden van de arbiter: na het duel spraken zij op het veld de Nederlander aan op zijn optreden in Manchester (zie beelden onder). Vermoedelijk had dat ook te maken met de uitspraken die de Nederlander deed richting Paredes. Het is onduidelijk of die actie nog een vervolg zal krijgen.

UEFA Champions League

gerelateerd