Unicum Manchester City, kritiek op Kuipers en Feyenoord-nieuws

5 mei 2021 – In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op dinsdag 4 mei.

Unicum Manchester City, kritiek op Kuipers en Feyenoord-nieuws

Guardiola keert na tien jaar terug in de Champions League-finale
Pep Guardiola heeft zich voor het eerst sinds tien jaar (!) eindelijk weer eens geplaatst voor een finale van de Champions League. Met Manchester City was de oefenmeester dinsdagavond in de return simpelweg te sterk voor Paris Saint-Germain dankzij twee goals van Riyad Mahrez (2-0). Ángel Di Maria werd na een actie uit frustratie nog met rood van het veld gestuurd, waarna de eerste CL-finale van City ooit een feit was.

Hevige kritiek op Kuipers: "Hij zei 'f*ck off tegen Paredes"
Paris Saint-Germain-middenvelder Ander Herrera had meteen na de verloren halve finale in de Champions League forse kritiek op de Nederlandse arbiter Björn Kuipers. De leidsman zou zich in een onderonsje met Leon Paredes hebben laten gaan. "Hij zei 'F*ck off' tegen Leon Paredes", brieste Herrera. Later sloot Marco Verratti zich aan bij de woorden en bevestigde dat verhaal over Kuipers.

Volgende dreun Feyenoord: Baldé maanden langs de kant
Feyenoord heeft een volgende domper moeten incasseren: buitenspeler Aliou Baldé (18) is de komende maanden niet meer inzetbaar voor de Rotterdammers. De aanvaller heeft een knieblessure opgelopen en mist daardoor in elk geval de rest van dit seizoen en zeer vermoedelijk ook de start onder Arne Slot.

Breukers besluit na 'slapeloze nachten' te stoppen als voetballer
Heracles Almelo-verdediger Tim Breukers (33) hangt na dit seizoen zijn schoenen aan de wilgen. De routinier had weliswaar een aanbieding van de club op zak voor het komende jaar, maar heeft besloten om zich te gaan richten op zijn loopbaan na zijn actieve carrière als profvoetballer. Daarmee komt er na ruim driehonderd duels een einde aan zijn periode in Almelo.

'Oranje-kandidaat' Haps (27) kiest ook voor Suriname
Ridgeciano Haps (27) heeft een paar keer héél dicht tegen het Nederlands elftal aangezeten, maar werd officieel nooit opgeroepen bij Oranje. Daardoor heeft de Feyenoorder dinsdag besloten om voor zijn interlandcarrière voort te zetten namens Suriname. Zodoende zal hij niet langer een optie zijn voor Oranje.

Eredivisie