Krijgt knappe Emery-reeks een vervolg en degradatienood Hertha

6 mei 2021, 07:00   Bijgewerkt: 5 mei 2021, 23:56

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op televisie komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op donderdag 6 mei.

Specials

De tops en flops uit de halve finales van de Champions League 

De Champions League krijgt met Manchester City tegen Chelsea een volledige Engelse finale. Die clubs rekenden in de halve finales af met respectievelijk Paris Saint-Germain en Real Madrid. FCUpdate.nl zet de tops en flops van de halve eindstrijd op een rij. 

Wedstrijden

AS Roma – Manchester United (21.00 uur)

Na de uitschakeling van Ajax in de Europa League is AS Roma in een negatieve spiraal beland. In de Serie A maakte het een vrije val wat resultaten betreft en Europees ging de eerste wedstrijd in de halve finale na een rampzalige tweede helft met liefst 6-2 verloren. Paulo Fonceca werd om die reden weggestuurd, maar die beslissing zal vermoedelijk niet voor een schokeffect zorgen waarmee de return nog spannend wordt. 

Arsenal – Villarreal (21.00 uur)

Unai Emery staat voor zijn vijfde (!) Europa League-finale in de laatste zeven jaar. De succesvolle oefenmeester won met Sevilla driemaal het tweede toernooi van Europa, ging in 2019 met Arsenal onderuit en kan met Villarreal opnieuw een fraaie prestatie leveren door de finale te halen. Dan moet het de 2-1 voorsprong wel met succes verdedigen tegen zijn oude werkgever…

Hertha BSC – SC Freiburg (18.30 uur)

Voor het seizoen waren de plannen van Hertha BSC nog zo groot: de club wilde eindelijk weer eens een trotse club in Berlijn krijgen. Die rol is weggelegd voor Union Berlin en als het niet oppast, is dat de enige club uit de hoofdstad op het hoogste niveau in Duitsland. Hertha BSC verkeert in extreem degradatiegevaar, al heeft het door een corona-uitbraak nog wel wat extra wedstrijden te spelen. Punten zijn tegen SC Freiburg echter keihard nodig. 

Voetbal op tv

19.30 uur: Benfica – FC Porto, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het duel uit de Primeira Liga

21.00 uur: AS Roma – Manchester United, ESPN, live verslag van het duel in de Europa League

21.00 uur: Arsenal – Villarreal, ESPN 2, live verslag van het duel in de Europa League

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen