'Turkse belangstelling voor Feyenoorders Berghuis en Kökcü'

5 mei 2021 – Vanuit Turkije wordt er in de komende zomer misschien wel geshopt bij Feyenoord. In de afgelopen dagen verschenen er twee spelers van de Rotterdammers namelijk nadrukkelijk op de radar bij Süper Lig-clubs, als we de gerichten mogen geloven. Steven Berghuis en Orkun Kökcü mogen zich verheugen op een mogelijke overstap.

'Turkse belangstelling voor Feyenoorders Berghuis en Kökcü'

De naam van Berghuis viel dinsdag al bij Trabzonspor, de nummer vier van Turkije waarmee Feyenoorder eerder al zaken deed over verdediger Edgar Ié. Volgens het Turkse medium Fotomac zou de topclub de vraagprijs van vier miljoen euro een schijntje vinden en trainer Abdullah Avci wil de international van Nederland dolgraag willen binnenhalen. Voor voormalig FC Groningen-spits Alexander Sørloth (25) was er eerder een doorbraak bij Trabzonspor, wat Berghuis wellicht nog zou kunnen verleiden, al is het de vraag of hij de stap naar Turkije ziet zitten.

Dat is voor Kökcü vermoedelijk wel het geval, aangezien de talentvolle middenvelder zijn interlands speelt voor Turkije. Fenerbahçe zou volgens het medium Fanatik belangstelling hebben in de diensten van Feyenoorder, omdat technisch directeur Emre Belözoglu zich voor de komende jaren meer wil richten op het binnenhalen van jonge spelers. De vraag is wel of de club kan voldoen aan het hoge prijskaartje dat Feyenoord aan Kökcü heeft gehangen.

Lees ook: Nieuwkoop maakt opvallende transfer naar België

Eerder was er namelijk ook interesse vanuit Engeland voor de twintigjarige Feyenoorder, voor wie de club meer dan tien miljoen wilde vangen. Het is onwaarschijnlijk dat de Turkse topclub een dergelijk bedrag voor hem op tafel kan en wil leggen. Berghuis die een clausule van vier miljoen euro voor de komende zomer in zijn verbintenis heeft staan is betaalbaarder, maar voor hem is veel meer sluimerende belangstelling. 

Feyenoord

gerelateerd