Been geeft Advocaat advies: "Twee keepers opstellen tegen Ajax"

5 mei 2021 – Voor Feyenoord wacht komend weekend de kraker tegen Ajax. De Rotterdammers steken in matige vorm, terwijl de Amsterdammers afgelopen weekend kampioen van de Eredivisie werden. Mario Been adviseert trainer Dick Advocaat dan ook om verregaande maatregelen te treffen.

Been geeft Advocaat advies: "Twee keepers opstellen tegen Ajax"

In de Dick Voormekaar-podcast heeft hij een duidelijk antwoord op de vraag wat Feyenoord zou moeten doen. "Wat ik zondag zou doen? Twee keepers opstellen", zegt hij met een lach. "Oh oh, het is wel een dingetje hè? Ook zo'n Toornstra, die zag je uit frustratie zijn tweede gele kaart pakken. Die liep de hele wedstrijd al te roepen en te doen. Het is heel gelaten allemaal hè?"

Advocaat sprak zondag na het verlies tegen ADO Den Haag zijn twijfels uit over doorgaan bij Feyenoord. Dat snapt hij wel. "Het is klaar. Je ziet een hoop spelers, die geen contractverlenging meer krijgen. Of als ik Dicks woorden mag geloven: die zijn alleen maar bezig met meer geld krijgen, om eventueel hun contract te verlengen. En dan heb je nog gewoon spelers die gewoon het niveau niet aankunnen. En spelers die met hun ziel onder de arm lopen: als ik Jörgensen ook zie invallen…"

Steven Berghuis, die overigens zondag geschorst is, is volgens Been de enige die dit seizoen nog kleur heeft gegeven. "De schade beperken zondag, dan nog twee potjes en hopen dat Berghuis tegen de ploeg zegt: jongens, wat denken jullie ervan? Laten we nou die play-offs winnen, dan hebben we in ieder geval mogelijk Europees voetbal. Wat ik zelf zei voor ESPN: zonder Berghuis is dit elftal gewoon vijfde plaats-waardig, hooguit. Dan moet je knokken met ploegjes als Utrecht, Groningen en noem ze maar op. Voor de rest, dan blijft er heel weinig over en Berghuis is de enige die het elftal echt een niveau hoger kan laten spelen."

Feyenoord

gerelateerd