Lof voor Lang: "Ik vind hem de beste speler van de competitie"

6 mei 2021, 15:53

Noa Lang blijft de gemoederen bezighouden in België, waar hij bij Club Brugge bezig is aan een uitstekend seizoen. Ondanks dat er afgelopen weekend in de kampioenspoule met 2-2 gelijkgespeeld werd tegen Anderlecht en dat teleurstellend werd ontvangen, staat Lang nog altijd niet ter discussie. Hans Vanaken, een andere sterkhouder van Brugge, wel.

"Ik heb het gevoel dat Hans Vanaken een beetje last heeft van de alomtegenwoordigheid van Noa Lang", zegt de Belgische analyticus Filip Joos tegen Sporza. "In de zone waar Vanaken graag komt, links in de driehoek op het middenveld, komt ook Lang graag. Lang komt dan uitgezakt om vanaf daar te kunnen zwerven. Vanaken ontgoochelde mij in de moeilijke eerste helft tegen Anderlecht. Ik dacht heel de tijd: "Hans, doe iets!". Drie weken geleden was zijn eerste kwartier op Anderlecht wel heel goed. Daarna niet meer. Ik denk zeker niet dat hij een volgevreten vedette is."

Het is volgens hem logisch dat Lang dan ook als grote smaakmaker wordt gezien. "Ik ben het volledig eens dat Vanaken nog altijd heel goed is, maar als ik trainer van Club zou zijn, zou ik zeggen: "ik geloof blind in je, maar je cijfers zijn wat lager, ik wil je eens anders kunnen gebruiken", zegt Joos.

Voetballer Steven Defour liet ook zijn licht schijnen over de situatie. "Bij elke bespreking van een ploeg tegen Club Brugge wordt er gewezen op Vanaken en Vormer. Lang is een nieuweling en dus een beetje onbekend in België. Op het moment dat er meer aandacht wordt gegeven aan Lang, komt Vanaken misschien wat meer vrij", zegt de oud-international.

Defour is onder de indruk van Lang. "Ik vind Lang wel de beste speler van de competitie dit seizoen. Ik heb ook op hem gestemd als Profvoetballer van het jaar."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen