'Vier topclubs mogelijk niet meer in Europese toernooien'

5 mei 2021 – Het ziet er slecht uit voor vier grote clubs die afstand weigeren te nemen van de Super League. Real Madrid, FC Barcelona, Juventus en AC Milan hebben de stekker nog niet uit het plan getrokken, waardoor de UEFA nu dreigt om ze te weren uit de Champions League.

'Vier topclubs mogelijk niet meer in Europese toernooien'

Dat meldt ESPN woensdag. Juventus en Milan brachten een statement naar buiten, maar stopten niet met hun ideeën over de Super League. Real Madrid en FC Barcelona gingen nog een stapje verder en gaven helemaal nog geen uitsluitsel over hun deelname. Zij lijken nog gewoon door te winnen in het toernooi, wat voor stevige kritiek heeft gezorgd uit de voetbalwereld en nu dus ook van de UEFA.

De Europese bond overweegt nu om die clubs te straffen door ze twee jaar uit te sluiten voor Europees voetbal. De vier clubs liggen op koers voor een ticket in de Champions League voor volgend seizoen, maar dreigen dat toernooi dus te moeten missen. De afgelopen tijd heeft de UEFA met de andere acht clubs gesproken en met zeven daarvan is al een akkoord bereikt. Dat betekent dat die clubs definitief afstand nemen van de Super League en dus gewoon weer in genade zijn aangenomen bij de UEFA.

Dat geldt voor Manchester City, Liverpool, Chelsea, Manchester United, Arsenal, Tottenham Hotspur en Atlético Madrid. De verwachting is dat Internazionale binnenkort ook de handen ineen slaat met de UEFA.

Eredivisie

gerelateerd