Mulder over Schalke: "Zoals clubs als Ajax, Bayern en Dortmund"

6 mei 2021 – Youri Mulder keert terug bij zijn oude club Schalke 04. De voormalig aanvaller neemt plaats in de Raad van Commissarissen als opvolger van Huub Stevens en moet de club weer van onderen op opbouw na de degradatie naar de 2. Bundesliga. "Net als bij clubs als Ajax, Bayern en Dortmund willen ze ook bij Schalke meer oud-spelers bij de club betrekken."

Mulder over Schalke: "Zoals clubs als Ajax, Bayern en Dortmund"

Dat vertelt hij tegenover het TC/Tubantia over zijn keuze om weer aan de slag te gaan in Gelsenkirchen. "Het is een heel populaire functie", vertelt Mulder. "Ik geloof dat 35 à 40 mensen zich kandidaat hebben gesteld. Vroeger beloofden al die mensen de fans dan de beste spelers. Net zoals dat ook in Spanje gebeurt." Normaliter moet er worden gestemd, maar omdat hij Mulder rechtstreeks benaderd werd, is dat in zijn geval niet nodig. Hij is de opvolger van Huub Stevens, die ooit al liet doorschemeren dat het een goedbetaalde functie is.

"Ze zien mij toch een beetje als het symbool van hoe het was, en hoe het moet worden", legt hij uit waarom hij gekozen is voor zijn functie. De overige nieuwe leden moeten uiteindelijk wel gekozen worden. Mulder denkt dat het goed is dat er gekeken wordt naar hoe andere clubs oud-spelers behandelen. "Dat soort mensen weten hoe deze club in elkaar zit. Die kennen de gevoelens en emoties."

Lees ookYouri Mulder gaat functie bij Schalke 04 vervullen

De laatste jaren werd er in de ogen van Mulder wanbeleid gevoerd door de club en dat sprak hij ook hardop uit. Hoewel hij eerder teruggevraagd werd, stapt hij nu op een heel moeilijk moment in. "Het hart voor de club is toch te sterk om 'nee' te zeggen", legt hij uit. Daarbij heeft hij hetzelfde als Klaas-Jan Huntelaar. "Ik ben niet iemand die als een olifant door de porseleinkast zal gaan. Vanuit de rvc zit ik ook in de sportcommissie, die op sportief vlak zaken moet toetsen. Ik ben niet bepalend en zal niet als een politieagent optreden, maar ik vind het leuk om met de technisch directeur te sparren."

Bundesliga

gerelateerd