Goed nieuws Koeman na de door barbecue vervroegde testronde

6 mei 2021, 08:56   Bijgewerkt: 6 mei 2021, 09:31

FC Barcelona heeft de coronatestronde vanwege de barbecue van de A-selectie een dag naar voren geschoven. Normaliter worden de spelers op donderdag getest voor het komende weekend, maar vanwege het uitgelekte feestje van de spelers stond het ditmaal al op woensdag op de rol. Er kwam geen enkele positieve test uit de resultaten en dus kan Ronald Koeman opgelucht ademhalen.

Hoewel de club niet op de hoogte werd gebracht van de barbecue, steunde FC Barcelona de activiteit wel. Het vond het weinig anders dan een gezamenlijke lunch, die op de club ook wordt gehouden. Als er echter spelers positief getest zouden worden na de barbecue in huize Messi, was er ongetwijfeld weer meer ophef over gekomen. Bovendien is het fijn dat alle spelers beschikbaar zijn richting de absolute La Liga-kraker tegen Atlético Madrid.

Volgens Marca zijn na deze testronde vrijwel alle spelers inzetbaar, behalve natuurlijk de langdurig geblesseerde Philippe Coutinho en Ansu Fati, die extra geopereerd moet worden en om die reden ook het EK van de komende zomer moet missen. Koeman zelf is normaliter ook niet van de partij, aangezien hij is geschorst. Alleen als die beslissing nog teruggedraaid wordt, kan hij alsnog op de bank plaatsnemen.

Lees ookBarça naar rechtbank om Koeman op de bank te krijgen

Mogelijk krijgt de actie van de Barcelona-spelers overigens nog wel een vervolg. La Liga heeft namelijk een onderzoek ingesteld naar de barbecue, waarbij de coronaregels overtreden werden omdat de groep simpelweg te groot was. Bovendien was de competitieleiding niet ingelicht, zoals wel in de protocollen staat. Het is nog onduidelijk welke straf de Catalanen eventueel opgelegd kunnen krijgen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen