De Jong tevreden over eerste jaar Schmidt: "Komen van ver"

6 mei 2021, 11:09   Bijgewerkt: 6 mei 2021, 11:58

PSV greep in het eerste seizoen onder hoofdcoach Roger Schmidt naast de hoofdprijzen, toch is technisch manager John de Jong tot dusver tevreden over het eerste jaar onder de leiding van de Duitser. Het was niet realistisch om meteen de hoofdprijzen te verwachten en pas volgend seizoen moet er dan ook pas echt per se zilverwerk naar Eindhoven komen.

Dat vertelt De Jong tegenover Voetbal International over het eerste jaar van Schmidt, die met grote verwachtingen naar Eindhoven werd gehaald. "Als ik er realistisch naar kijk, dan komen we van ver en hebben we ongelofelijk veel werk moeten verzetten. Het was niet heel realistisch te verwachten dat PSV direct de dubbel zou winnen", legt De Jong zijn uitspraken uit.

Na het zo slechte seizoen daarvoor, moest er een frisse wind komen vond de clubleiding. "Daar ben ik tevreden over, er is veel veranderd. Maar bij PSV is het normaal dat je ongeveer 25 wedstrijden wint in een seizoen. Het gaat om het laatste beetje om het verschil te kunnen maken. Daar moeten we onder Schmidt weer naartoe", aldus de technisch manager, die wel vindt dat de tweede plaats gepakt moet worden.

Lees ookDe Jong sluit nieuw contract en Ajax-transfer Ihattaren niet uit

Bovendien was de achterstand op landskampioen Ajax ook wel erg groot. "Die afstand is zeker te groot, want we moeten weer prijzen gaan winnen. Daarom is de tweede plaats voor ons ook niet goed genoeg. Maar we hebben met die plek wel zicht op de Champions League", doelt De Jong op het financiële belang van de tweede plaats.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen