'Barcelona volgt drie middenvelders, Pjanic mag in de zomer weg'

6 mei 2021, 13:57

Sergio Busquets is dit seizoen vrijwel terug op zijn oude niveau, maar met zijn bijna 33 jaar moet FC Barcelona wel voorzichtig naar een opvolger gaan zoeken. Volgens El Mundo Deportivo zijn er drie gegadigden om hem op te volgen in de nabije toekomst: Eduardo Camavinga (Stade Rennes), Manuel Locatelli (Sassuolo) en Mikel Merino (Real Sociedad).

Het dagblad geeft daarbij aan dat de club extern op zoek moet naar een vervanger voor Busquets, die slechts tien duels volledig speelde. Hoewel Frenkie de Jong ook als controleur uit de voeten kan, heeft hij zich onder Koeman ontwikkeld in een andere rol en een directe vervanger voor Busquets heeft de Nederlandse coach niet direct. Soms schuift hij rechtsback Sergio Roberto door naar diens positie.

Maar Camavinga, Locatelli en Merino zouden dat op structurele basis kunnen doen en staat daarom op het lijstje van technisch directeur Mateu Alemany. Daarbij wordt de transfersom wel een probleem: van Camavinga is bekend dat er aan Real Madrid eerder een megabedrag gevraagd werd, terwijl de zestig euro die Merino in zijn contract als clausule heeft staan, ook al onbetaalbaar is. Locatelli is eveneens een veelgewilde middenvelder, al is zijn prijskaartje onbekend.

Lees ookTitel Internazionale betekent financiële meevaller FC Barcelona

Vertrek Pjanic

Een van de mannen met wie de club de komst van een dergelijke middenvelder wil betalen, is Miralem Pjanic. De afgelopen zomer van Juventus overgekomen Bosniër wordt door Koeman vrijwel nooit meer gebruikt en mag dan ook alweer vertrekken uin Camp Nou. Het Catalaanse dagblad SPORT meldt dat hij dan ook mag vertrekken in de zomer: in elk geval Internazionale zou belangstelling hebben.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen