Lang hakt na dit seizoen pas knoop door over toekomst in België

6 mei 2021, 15:56

Noa Lang (21) heeft zichzelf in het eerste seizoen bij Club Brugge meteen in de schijnwerpers gevoetbald. Toch zal de oud-Ajacied geen overhaaste beslissingen nemen en wil hij pas na het seizoen in de Jupiler Pro League denken aan zijn toekomst. "Noa gaat pas na het seizoen nadenken over zijn toekomst. Ik vind dat een volwassen houding", vertelt zijn trainer Philippe Clement.

De Belgische coach zei dat tegenover Het Nieuwsblad over Lang, die in de belangstelling zou staan van onder andere Leeds United. "Niet zo lang geleden heb ik met hem gebabbeld. Toen heb ik hem één ding gezegd: denk pas na het seizoen over je toekomst. En hij heeft mij bevestigd dat dat ook zijn plan is", legde Clement uit over zijn pupil, die daarmee dus voldoet aan de wens van zijn trainer.

Volgens hem is de vaak uitgesproken buitenspeler ditmaal genuanceerd. "Noa zegt zelf dat het de eerste keer is in zijn carrière dat hij zo veel wedstrijden in één seizoen speelt, en dat kort na elkaar. Daarom heeft hij al z'n energie nu op het veld nodig", legt Clement uit. "Eerst kampioen spelen met Club, daarna nadenken: ik vind dat een heel volwassen houden voor zo'n jonge kerel."

Lees ook'Club Brugge-uitblinker Lang in Premier League-belangstelling'

"Contract verlengen"

Henk Houwaart, een voormalig speler en scout van de koploper van België stelt dat Club Brugge vooral de beurs moet trekken om Lang te behouden. "Geef hem desnoods een nieuw, beter contract dan wat er eventueel al is afgesproken", suggereert hij tegenover Het Laatste Nieuws over Lang. "Hij heeft het hier goed, spreekt de taal. België is voor de Nederlanders een luilekkerland."

De oud-Ajacied kwam dit seizoen ondanks wat blessureleed tot 34 wedstrijden, waarin hij zestien doelpunten maakte en tien assists gaf. Daarmee is hij een van de smaakmakers en maakt hij bovendien kans op de eretitel van beste speler van het seizoen in België. KV Mechelen-middenvelder Steven Dufour maakte al duidelijk dat hij zijn stem op Lang heeft gezet.  

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen