Heracles gaat langer door met onbetwiste eerste doelman

6 mei 2021 – Heracles Almelo gaat langer door met Janis Blaswich. De huidige nummer acht van de Eredivisie maakt donderdagmiddag via de officiële kanalen bekend dat de optie in het contract van de dertigjarige Duitse doelman is gelicht. Blaswich ligt daardoor nu tot de zomer van 2022 vast in Almelo.

Heracles gaat langer door met onbetwiste eerste doelman

Blaswich begint na de zomer aan zijn vierde seizoen in dienst van Heracles Almelo. De Duitse sluitpost kwam in de zomer van 2018 over van Hansa Rostock. Daarvoor was hij actief voor Borussia Mönchengladbach en Dynamo Dresden. In Almelo is Blaswich al jaren onbetwist. Inclusief beker- en play-offwedstrijden stond hij tot op heden 85 keer onder de lat bij de Heraclieden.

"Ik kijk ernaar uit om samen met de staf en het team nog een jaar door te gaan. Ik wil verdere stappen maken in mijn persoonlijke ontwikkeling en ook met het team voor het maximaal haalbare gaan. We hebben de kans dit seizoen optimaal af te sluiten. We staan op een play-off-plaats, we kunnen onszelf belonen met Europees voetbal voor volgend seizoen. Dat moet het grote doel zijn", reageert Blaswich.

Technisch directeur Tim Gilissen is blij dat de Duitse doelman ook volgend seizoen tot de beschikking van trainer Frank Wormuth staat. "Janis heeft laten zien een uitstekende doelman te zijn, die past bij de ambities die we nastreven. Daarnaast is hij een geweldige persoonlijkheid en een voorbeeld voor zijn medespelers op en naast het veld. We kijken dan ook uit naar de verdere samenwerking."

Eredivisie

gerelateerd