Duitsland
0 – 1
Hongarije
Portugal
1 – 1
Frankrijk

Aston Villa biedt stadion aan voor Champions League-finale

6 mei 2021 – Als het aan Aston Villa ligt, wordt de finale van de Champions League tussen Manchester City en Chelsea in Birmingham gespeeld. De huidige nummer tien van de Premier League heeft de Engelse voetbalbond (FA) en de Europese voetbalbond (UEFA) benaderd met het idee om de eindstrijd in het miljardenbal op Villa Park te organiseren.

Aston Villa biedt stadion aan voor Champions League-finale

De finale van de Champions League wordt, zoals het er nu voorstaat, op 29 mei in het Atatürk Stadion in Istanboel gespeeld. Hoewel een woordvoerder van de UEFA deze donderdag benadrukte dat het verplaatsen van de wedstrijd tussen Manchester City en Chelsea niet aan de orde is, zal er wel rekening gehouden moeten worden met het scenario dat de finale niet in de Turkse stad gespeeld kan worden. Turkije kampt met zeer hoge besmettingscijfers en voerde een week geleden een zware lockdown in, die tot 17 mei van kracht is.

De kans dat de Champions League-finale naar Birmingham wordt verplaatst, lijkt evenwel klein. Niet alleen omdat de UEFA niet voornemens is om de eindstrijd elders plaats te laten vinden, maar ook omdat het stadion van Aston Villa niet zou voldoen aan de eisen van de Europese voetbalbond om zo'n grote wedstrijd te organiseren. Zo zouden de persruimte en de plekken waar de camera's moeten niet op orde zijn.

De UEFA maakte eerder op de dag bekend dat er mogelijk publiek aanwezig zal zijn bij de finale van de Champions League. Manchester City en Chelsea moeten, wat de Europese voetbalbond betreft, ieder 4.000 supporters naar Turkije kunnen meenemen.

UEFA Champions League

gerelateerd