AZ mist waarschijnlijk opnieuw captain en topscorer Koopmeiners

6 mei 2021 – Teun Koopmeiners moet komend weekend tegen Fortuna Sittard vermoedelijk verstek laten gaan. De aanvoerder van AZ ontbrak afgelopen weekend tegen RKC Waalwijk (1-3 winst) en is volgens zijn trainer Pascal Jansen waarschijnlijk niet op tijd hersteld om zaterdag in actie te kunnen komen.

AZ mist waarschijnlijk opnieuw captain en topscorer Koopmeiners

Jansen vertelt in een interview met AZ TV dat hij verwacht zaterdag geen beroep te kunnen doen op Koopmeiners, die met vijftien doelpunten de topscorer is van de Alkmaarders. Dani de Wit zal de wedstrijd tegen Fortuna Sittard volgens de trainer waarschijnlijk ook aan zich voorbij laten gaan.

AZ is met PSV verwikkeld in de strijd om plek twee, die aan het einde van het seizoen recht geeft op een ticket voor de voorronde van de Champions League. Afgelopen weekend verkleinden de Alkmaarders het gat tot één punt. "We hebben weer gewonnen en de concurrentie verspeelt punten, dus we zijn weer een stapje dichterbij gekomen", concludeert Jansen.

Door van Fortuna Sittard te winnen, kan AZ de druk op PSV opvoeren. De Eindhovenaren komen een dag later in actie tegen Willem II. Dat AZ eerder in actie komt dan PSV, maakt volgens Jansen weinig uit. "De wedstrijden worden sowieso gespeeld. We gaan zien of dat nog van invloed is."

Eredivisie

gerelateerd