"Gakpo is een jongen die je graag bij Oranje zou willen hebben"

6 mei 2021, 20:20

Boudewijn Zenden is ervan overtuigd dat Cody Gakpo over de kwaliteiten beschikt om deel uit te maken van de EK-selectie van het Nederlands elftal. Zeker nu bondscoach Frank de Boer 26 speler kan meenemen naar de eindronde, denkt de oud-voetballer dat de tijd rijp is om de 21-jarige aanvaller van PSV op te roepen voor het grote Oranje.

Gakpo is bezig aan een sterk seizoen, waarin hij in 26 wedstrijden voor PSV goed was voor twaalf doelpunten en vier assists. In maart was hij belangrijk voor Jong Oranje op het EK. Met een glansrol in de laatste groepswedstrijd loodste hij de Nederlandse beloften naar de kwartfinale. Dat de roep om Gakpo bij het Nederlands elftal te halen steeds luider klinkt, kan Zenden dan ook wel begrijpen.

"Hij is ook een jongen die je graag bij Oranje zou willen hebben", vertelt hij in De Telegraaf. Dat Gakpo in de winter door een blessure uit de roulatie was, zou volgens Zenden nu weleens in zijn voordeel kunnen werken. "Je ziet dat hij beresterk is, lekker in zijn vel zit en echt nog wat in de accu heeft zitten richting het einde van het seizoen."

Het zou Zenden niet verbazen als Gakpo binnenkort zijn eerste uitnodiging voor het Nederlands elftal ontvangt. "Ik ga absoluut niet op de stoel van de bondscoach zitten. Maar Cody is wel iemand die, zeker met de drie extra te vergeven plekken in de selectie vanwege de coronaperikelen, iets kan forceren en doorbreken. Met zijn traptechniek en voorzetten alleen al, voor een eventueel plan B. Nu hij een constante waarde en belangrijk is bij PSV, zit hij ook in de fase dat hij richting het grote Oranje mag gaan denken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen