United en Van de Beek in finale ondanks drie tegengoals bij Roma

6 mei 2021, 22:56   Bijgewerkt: 6 mei 2021, 23:55

Manchester United meldt zich later deze maand in de finale van de Europa League. De ploeg van manager Ole Gunnar Solskjær leed op bezoek bij AS Roma een verrassende 3-2 nederlaag, maar die uitslag kon de 6-2 overwinning van vorige week niet meer wegpoetsen. Donny van de Beek stond eindelijk weer eens in de basis aan de kant van de bezoekers en speelde negentig minuten mee.

Roma wist voorafgaand aan het treffen met United dat er minimaal vier doelpunten van Romeinse makelei moesten komen. Daarom zocht de gastheer, met ex-Feyenoorder Rick Karsdorp in de basis, fanatiek de aanval in de openingsfase. Dat resulteerde in een aantal mogelijkheden voor routinier Henrikh Mkhitaryan. Hij liet echter na om zijn voormalig ploeggenoten van United in de eerste helft pijn te doen.

In de tweede helft bleef het dappere Roma op zoek naar doelpunten. Edin Dzeko nam het doel van David de Gea zonder succes onder vuur en scheidsrechter Felix Brych weigerde de bal op de stip te leggen na een ongelukkige handsbal van Harry Maguire. De gelijkmaker viel niet veel later alsnog. Een mislukte poging van Pedro belandde op het hoofd van Dzeko, die van dichtbij de 1-1 tegen de touwen knikte.

Die spanning was helemaal weg toen Cavani aan de andere kant van het veld ontsnapte aan buitenspel en zijn tweede treffer van de avond achter Mirante kopte. United vond het daarna welletjes en gaf Rome de gelegenheid om nog op jacht te gaan naar een nieuwe voorsprong. Mkhitaryan raakte de paal en De Gea moest ingrijpen op een schot van Cristante. De Spanjaard had echter geen antwoord op een verraderlijk schot van de negentienjarige Nicola Zalewski, die de eindstand bepaalde op 3-2.