Arteta na pijnlijke uitschakeling: "We zijn hier echt kapot van"

6 mei 2021 – Mikel Arteta slaagde er donderdagavond niet in om met zijn Arsenal de finale van de Europa League te bereiken. In het eigen Emirates Stadium kreeg de ploeg van de Spanjaard genoeg kansen om te winnen, maar het bleef uiteindelijk 0-0 tegen Villarreal. Arteta weet dat de kansen op Europees voetbal in het volgende seizoen inmiddels behoorlijk geslonken zijn.

Arteta na pijnlijke uitschakeling: "We zijn hier echt kapot van"

"De enige manier om Europa nog te bereiken is via de Premier League", vertelde de manager na afloop van de halve finale tegenover BT Sport. "We weten dus wat ons te wachten staat. Dit is in ieder geval een grote teleurstelling omdat we er echt alles aan hebben gedaan. We zijn hier echt kapot van. Tot de laatste minuut hebben we er alles aan gedaan om alsnog te winnen. We hebben meer verdiend."

Arsenal miste in eigen huis grote kansen, maar volgens Arteta werd de nederlaag al geleden in de heenwedstrijd. "We hebben drie grote kansen gehad, terwijl zij niks hebben gecreëerd. Toch is Villarreal door en wij niet. De manier waarop we in de uitwedstrijd begonnen, was gewoon niet goed genoeg. Toch moeten we van dit soort momenten leren. Voor negentig procent van de spelers was dit hun eerste halve finale."

Het wordt voor Arteta en zijn manschappen een hels karwei om alsnog Europees voetbal te bereiken. De Londenaren staan namelijk op de negende plek van de Premier League en dat is niet voldoende voor een ticket. Daarvoor moet de grootmacht de zesde plaats zien te bereiken. Het verschil met Tottenham Hotspur, de huidge nummer zes, is zeven punten. Arsenal speelt in de competitie nog tegen West Bromwich Albion, Chelsea, Crystal Palace en Brighton & Hove Albion.

UEFA Europa League

gerelateerd