Prachtig: topscorer gaat Willy van der Kuijlen-trofee winnen

7 mei 2021 – De Eredivisie CV heeft de knoop doorgehakt en heeft besloten om de topscorersprijs in de Eredivisie naar legende Willy van der Kuijlen te vernoemen. De topscorer aller tijden van de competitie overleed vorige week op 74-jarige leeftijd.

Prachtig: topscorer gaat Willy van der Kuijlen-trofee winnen

Van der Kuijlen, die Skiete Willy als bijnaam had, kwam in achttien seizoenen in de Eredivisie bij PSV tot 528 Eredivisie-wedstrijden. Liefst 311 doelpunten maakte hij daarin, waardoor hij topscorer aller tijdens is van de Eredivisie. Omgerekend maakte de aanvaller iets meer dan zeventien doelpunten per seizoen. Het leverde hem de naam Mister PSV en tevens een legendarische status in Eindhoven en ver daarbuiten op.

Volgens Jan de Jong, directeur van de Eredivisie, is de prijs dan ook een passend eerbetoon: "Mister PSV was naast een geweldige voetballer ook altijd een echte heer. Een parel aan de kroon die Eredivisie heet. Brabants bescheiden. Onterecht op basis van zijn ongelooflijke kwaliteiten. Dit is postuum een passend eerbetoon. Zijn naam blijft voor eeuwig verbonden aan de topscorer van de Eredivisie. Al was het maar dat het heel lang gaat duren voordat iemand zijn record uit de boeken gaat schieten. Als dat al ooit gaat gebeuren."

Directeur Toon Gerbrands laat namens PSV weten blij te zijn met het gebaar. "Een geweldig initiatief van de Eredivisie CV. Topsport gaat over presteren en de cijfers die Willy van der Kuijlen heeft behaald als speler, zijn uniek en onnavolgbaar. De voetbalsport is sterk in het eren van zijn helden. Dit is er weer een mooi voorbeeld van. Klasse!"

De trofee is een replica van het officiële standbeeld in Eindhoven van Van der Kuijlen.

PSV

gerelateerd