Swart draait bij: "Van mij mag De Graafschap promoveren"

7 mei 2021 – In 2016 werd Sjaak Swart onderwerp van gesprek, toen hij na het mislukte kampioensduel van Ajax bij De Graafschap stelde dat hij hoopte dat de club uit Doetinchem zou degraderen. Daarmee kreeg de Ajax-legende de lachers op zijn hand. Inmiddels is zijn mening over De Graafschap anders.

Swart draait bij: "Van mij mag De Graafschap promoveren"

"Ik hoop heerlijk dat ze eruit gaan. Dat ze zoveel gegeven hebben, dat ze niet meer kunnen lopen", zei Swart toen. Inmiddels is hij van gedachte veranderd. "Van mij mag De Graafschap promoveren, ja hoor", zegt hij tegen De Telegraaf. Swart is complimenteus over de Doetinchemmers, die op koers liggen voor promotie naar de Eredivisie.

Vrijdag speelt Jong Ajax tegen De Graafschap. "Ze doen het al twee jaar hartstikke goed. Of Jong Ajax daar een stokje voor gaat steken? Nee, Ajax 2 doet niet mee dit jaar. Al zijn ze jong, als je echt kwaliteit hebt, laat je jezelf toch niet zo piepelen? De Graafschap heeft het verdiend, die promotie. Ze hebben best een aardig team, met jongens die een doelpunt kunnen maken. Volwassen ook. Nee, die laten dit (promotie, red.) niet lopen."

De Graafschap staat tweede in de Eerste Divisie, met vier punten meer dan Go Ahead Eagles. De club kan vanavond promotie veilig stellen in Amsterdam tegen Jong Ajax.

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd